Ser krowi „RUDY” (230 g) – KozieŁawy Emilia i Krzysztof Witkowscy
26,00zł
Wyjątkowo ser z mleka krowiego doceniony przez zagraniczne i krajowe jury podczas Wielkiego Serwowania we Wrocławiu 2022r. Ser o charakterystycznym, intensywnym zapachu i kremowym pysznym wnętrzu. Dojrzewa minimum 2 miesiące, posiada lekko lepką, rudą skórkę, która charakterystycznie chrupie w ustach, co jest efektem wysalania solą kłodawską. Przed spożyciem najlepiej przetrzymać go minimum godzinę w temperaturze pokojowej – uwolni wtedy pełnię aromatu i smaku oraz stanie jeszcze bardziej kremowy.
Informacje dodatkowe
Dostawca | KozieŁawy Emilia i Krzysztof Witkowscy |
---|---|
Waga/ objętość | 230 g |
Termin ważności | 7 dni |
Skład | mleko krowie 98%, sól 2%, podpuszczka naturalna, lizozym |
Sposób przygotowania | Idealny jako przekąska, do sałatek, kanapek, na deskę serów, a także do zapiekania. |
Sposób przechowywania | Przechowywać w lodówce |
Opinie
Na razie nie ma opinii o produkcie.