Maślanka (400 ml) – Serowarnia Jasiurkowscy
7,00 zł
Maślanka to produkt, który powstaje podczas ubijania śmietanki na masło, po jej ukwaszeniu otrzymujemy orzeźwiający napój o śmietankowym smaku. Maślanka ma mnóstwo zalet – jest lekkostrawna i niskokaloryczna, dzięki obecności kwasu mlekowego i bakterii fermentacji mlekowej wspomaga dobroczynną florę jelitową, zawiera również znaczne ilości wapnia i lecytyny.
Informacje dodatkowe
Producent/Dostawca | Serowarnia Jasiurkowscy ul Rolna 23, Bożejowiczki, 88-400 Żnin |
---|---|
Masa/objętość | 200 ml |
Termin ważności | 7 dni |
Alergeny | mleko krowie |
Sposób przygotowania/użycia | Wspaniale sprawdza się jako składnik wypieków lub samodzielny, lekkostrawny posiłek. |
Warunki przechowywania | Przechowywać w lodówce |
MM. (zweryfikowany) –
Pyszna! Raczej z tych płynnych, niż bardziej „ściętych”, ale bardzo smaczna!