BIO mąka Kazimierza żytnia razowa typ 2000 (1 kg) – EKO-MŁYN Kazimierz Jachymski
7,00 zł
Mąka wytworzona z ziaren żyta zmielonych na żarnach. Bogatsza w substancje mineralne od mąki żytniej typu 720, a zarazem cięższa od niej. Wyprodukowana w rodzinnym gospodarstwie ekologicznym w powiecie nakielskim – posiada certyfikat.
Informacje dodatkowe
Producent/Dostawca | EKO-MŁYN Kazimierz Jachymski Dziewierzewo 61, 89-240 Kcynia |
---|---|
Masa/objętość | 1 kg |
Termin ważności | 6 miesięcy |
Składniki | mąka żytnia razowa (gluten) |
Warunki przechowywania | Przechowywać w chłodnym i ciemnym miejscu. |
Sposób przygotowania/użycia | Mąka może być stosowana samodzielnie lub w połączeniu z innymi mąkami., Mąka żytnia typu 2000 znajduje zastosowanie głównie do wypieku chleba oraz przygotowania makaronu i zakwasu na żurek. |
Opinie
Na razie nie ma opinii o produkcie.